У багатоповерхівці на Зміївщині стався вибух: є постраждалий – ФОТО, ОНОВЛЕНО

Фото: kh.dsns.gov.ua Фото: kh.dsns.gov.ua
Господар оселі отримав значні опіки тіла.

Уранці 25 березня в селищі Слобожанське Зміївського району стався вибух у квартирі на першому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку.

Вибух спричинив пожежу в цій оселі – горіли домашні речі на площі 15 квадратних метрів. Також вибуховою хвилею вибито віконне скло та пошкоджено міжповерхове перекриття. Внаслідок високої температури від вибуху і горіння 36-річний господар оселі отримав значні опіки тіла. Наразі він знаходиться в опіковому центрі Харкова.

На місці події працювали правоохоронці. За словами начальника Зміївського відділу поліції Романа Горбунова, на місці події попередньо встановлено, що в однокімнатній квартирі, розташованій на першому поверсі, стався вибух побутового газу. Поліцейські евакуювали жителів будинку. Газо- та теплопостачання до під'їзду будинку припинено.

Слідчим за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від 3 до 8 років позбавлення волі. Всі обставини встановлюються. 

Читайте також: Аварія на газопроводі під Харковом: частина жителів селища залишилась без газу