У Балаклійському районі троє чоловіків нарубали дерев на 120 тисяч гривень

Саме скільки сягнули збитки, які зловмисники спричинили природі.

За даними ГУНП в Харківській області, порубка сталася у Балаклійському лісгоспі у період з 6 по 7 червня. 30-річний житель Балаклії, спільно з 20 і 30-річними чоловіками, зрубали 18 сосен. Це не перший подібний злочин балаклійця. У поліції зазначили, що й раніше чоловік неодноразово потрапляв в поле зору правоохоронних органів за скоєння протиправних дій з деревиною.

Зрубані дерева злодії перевезли на автомобілі, який належить одному із учасників вказаної події, до пилорами для їх подальшої переробки. З метою відшкодування завданої шкоди державі на майно одного із підозрюваних було накладено арешт на суму більше 80 тисяч гривень.

Читайте також: Під Харковом потонула 10-річна дитина

Усім учасникам злочину повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України та обрано запобіжні заходи. Чоловікам загрожує від 5 до 7 років позбавлення волі.

10 серпня слідчі завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні, особам вручено обвинувальний акт, який направлено до суду.

Автор: Марина Проценко