У Барвінківському районі під час реконструкції водогону вкрали 2,5 мільйона гривень

На Харківщині директора підприємства звинувачують у розкраданні бюджетних коштів та підробленні документів.

Як повідомили у відділі комунікації поліції Харківської області, директор одного з підприємств під час проведення реконструкції системи водозабезпечення в селі Гаврилівка Барвінківського району вніс завідомо неправдиві дані в акти приймання будівельних робіт за листопад 2018 року.

У результаті зловмисник заволодів бюджетними коштами в сумі більше 531 тисячі гривень.

У грудні 2018 року чоловік знову вніс завідомо недостовірні дані в акти виконання будівельних робіт про нібито придбані матеріали та повторно заволодів бюджетними коштами в сумі 2 мільйони 62 тисячі 586 гривень.

Читайте також: Сутичка у Балаклійському районі: поліція евакуювала ромів - ВІДЕО

До того ж для незаконного отримання бюджетних коштів керівник підприємства підробив документи.

У липні цього року чоловіку повідомили про підозру в скоєнні злочинів, передбачених за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

31 серпня обвинувальний акт за кримінальним провадженням спрямовано до суду. На майно підозрюваного в сумі 1 мільйон 336 тисяч гривень накладено арешт.

Відповідно до санкцій статей, чоловіку загрожує тюремне ув’язнення на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Автор: Марічка Зорянська