У Краснограді висадили з потяга офіцерів, які влаштували стрілянину – Оновлено

Вільне радіо Вільне радіо
Подія сталася 6 квітня у потязі Костянтинівка – Київ, який курсує через Харківську область.

Як повідомили в АТ «Укрзалізниця», двоє пасажирів влаштували стрілянину прямо у вагоні поїзда № 126 Костянтинівка – Київ. Постріли були зроблені з табельної зброї.

Читайте також: У Харківському районі спалахнув будинок – Фото

Виявилось, що чоловіки – військові і мають дозвіл на носіння зброї. Внаслідок інциденту 11 пасажирів, які знаходилися у вагоні, не постраждали. Проте через подію поїзд затримується приблизно на 6 годин.

Чоловіків висадили з потяга спецпризначенці на станції Красноград. За даним фактом відкрито кримінальне провадження.

"Уже зібрана інформація щодо пересадок пасажирів вказаного поїзда. Укрзалізниця організовує найбільш зручні стикувальні маршрути для пасажирів, які прямують далі залізницею", – повідомили в Укразалізниці. 

ОНОВЛЕНО

За даними ГУНП в Харківській області, затримані виявилися не військовими, а працівниками фельд'єгерської служби Держспецзв'язку. Вони прямували до Києва. Стрілянина сталася о 2 годині ночі. Чоловіки закрились в купе та погрожували поліцейським у разі штурму відкрити вогонь на ураження. 

Правоохоронці відразу заблокували місце події, а пасажирів - евакуювали. Начальник харківської поліції Андрій Рубель прийняв рішення про залучення до операції спецпризначенців КОРД. 

Одного з порушників, 30-річного чоловіка, затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. З іншим - працюють слідчі.

За фактом події відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) та ч. 1 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років. 

ОНОВЛЕНО.

О 14.00 у прес-службі Держспецзв'язку заявили, що після стрілянини у поїзді зі своїх посад звільнили 
дипломатичного кур’єра та старшого офіцера Управління фельд’єгерської служби ГУУФЗ Держспецзв’язку Також у службі розпочали службове розслідування.

Про це заявили у прес-службі Держспецзв'язку.