У Красноградському районі водій на смерть збив пішохода та втік

Трагедія сталася сьогодні вранці у селі Піщанка на Харківщині.

23 грудня вранці поліція отримала повідомлення, що у селі Піщанка Красноградського району на узбіччі дороги лежить тіло чоловіка. Медики, які прибули на місце, констатували його смерть.

Як установили правоохоронці, 69-річний чоловік рухався по узбіччю дороги у попутному напрямку по ходу руху автомобіля, коли його збила машина. Водій відразу втік, не надавши допомоги постраждалому.

Поліцейські виявили деталі від авто на місці події. В ході оперативно-розшукових заходів і завдяки свідченням місцевих жителів правоохоронцям удалося встановити протягом години марку авто  та його водія. Ним виявився 26-річний житель міста Краснограда, і як встановили експерти, на момент ДТП він був нетверезий.

Поліція відкрила кримінальне провадження  за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України, слідчі дії тривають.

Водію загрожує від 3 до 8 років тюремного ув’язнення, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого. Його затримали  у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, наразі вирішується  питання щодо оголошення йому про підозру та обрання запобіжного заходу .

Читайте також На Харківщині оштрафували 10 людей, які незаконно рубали новорічні ялинки