У лісгоспі на Харківщині збитки від незаконної вирубки дерев сягнули 10 мільйонів

Фото: Ресурс Фото: Ресурс
31 січня про підозру в службовій недбалості повідомлено двом майстрам Жовтневого лісгоспу.

За словами начальника управління Івана Тарасова, у ході досудового розслідування встановлено, що на території державного підприємства «Жовтневе лісове господарство» здійснювалася незаконна порубка лісу та було знищено понад 750 дерев. Збитки від вирубки лісу на території сягнули майже на 10,5 мільйона гривень.

За інформацією прес-служби прокуратури Харківської області, 31 січня про підозру у службовій недбалості повідомлено двом майстрам лісу, які «не помітили» факт вирубування дерев на ввіреній їм території (ч. 2 ст. 367 КК України).

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади вищезгаданих працівників лісгоспу.

«Вказане кримінальне провадження розслідує територіальне управління ДБР, розташоване у м. Полтаві, оперативний супровід здійснює УСБУ в Харківській області», — додали в прокуратурі.

Читайте такожОновлений Перспективний план формування громад з’явиться на Харківщині

Якщо вину вказаних осіб буде доведено, працівникам лісгоспу загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Також статтею передбачений штраф у розмірі від 3400 до 11900 гривень.