У Лозівському районі судитимуть поліцейського-хабарника

Фото: прокуратура Харківська область Фото: прокуратура Харківська область
Поліцейський із Харківської області постане перед судом за хабар у 20 тисяч гривень.

Як повідомили в обласній прокуратурі, колишній начальник одного із секторів Лозівського відділу поліції ГУНП дав хабар у розмірі 20 тисяч гривень начальнику сектора Головного управління національної поліції в Харківській області.

Останній відповідав за підготовку та оформлення документів для призначення пенсії. Також поліцейський мав посприяти в отриманні медичних документів для отримання одноразової грошової допомоги.

Як зазначили в прокуратурі, під час досудового розслідування підозрюваний в усьому зізнався та співпрацював у викритті отримання хабаря іншим поліцейським. Це й стало підставою для укладання угоди про визнання винуватості та направлення його до суду.

Досудове розслідування проводили слідчі Територіального управління ДБР (Полтава). Оперативний супровід здійснювали співробітники Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Читайте також: На Харківщині нарахували 375 мільйонерів

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 17 тисяч до 68 тисяч або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.