У нічній стрілянині у центрі Харкова загинув поліцейський. Фото, відео

Фото:hk.npu.gov.ua Фото:hk.npu.gov.ua
Нвідомий озброєний чоловік відкрив вогонь по поліцейських та поранив одного з правоохоронців.

Надзвичайна подія сталася біля будівлі Харківської міськради. Близько 00:37 у поліцію надійшло повідомлення про стрілянину на вулиці.
«За вказаною адресою вирушив наряд патрульної служби. Поліцейські побачили біля будівлі міськради пораненого охоронця, поруч стояв чоловік, який почав стріляти по патрульних. Одна з куль поранила поліцейського», - ідеться у повідомленні ГУНПУ у Харківській області.

Як повідомив з місця події начальник ГУНПУ у Харківській області Олег Бех, відповідно до Закону України «Про Національну поліцію» патрульні застосували табельну вогнепальну зброю та знешкодили нападника. Зараз його особа встановлюється.



У результаті події до лікарні з вогнепальними пораненнями були доставлені охоронець міськради та поліцейський. Не зважаючи на зусилля медиків, правоохоронець помер. Це був заступник командира 2-ї роти Управління національної поліції в Харківській області 29-річний Дмитро Кірієнко.


Фото: www.facebook.com/police.kharkov

У загиблого правоохоронця залишилися дружина та дворічна донька.  Дмитро Кірієнко народився у місті Добропілля Донецької області. Мав три вищі освіти - закінчив Національний університет цивільного захисту України, Національний університет ім. В. Каразіна та Харківський національний університет внутрішніх справ.

Поранений охоронець знаходиться у стабільному тяжкому стані. 

Зараз на місці події працюють керівництво ГУНП, слідчі СУ, слідчо-оперативна група Шевченківського відділу поліції, експерти-криміналісти. Слідчі слідчого управління відкрили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) та ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України.



Редакція "СК" співчуває родині та знайомим Дмитра Кірієнка.

Автор: Тетяна Василець