У Харкові розгорнули пункти обігріву. Оновлено

Фото: ДСНС Фото: ДСНС
Нагадаємо: 24 лютого близько 15.00 у Немишлянському районі міста Харків стався порив труби магістральної тепломережі діаметром 700 мм, внаслідок чого без теплопостачання залишилися 605 багатоповерхових житлових будинків, 26 шкіл, 21 дитячий садок, 14 лікувальних закладів.

Для організації та координації ліквідації наслідків аварії на системах теплопостачання до Харково прибула оперативна група на чолі із заступником міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Едуардом Кругляком і першим заступником голови ДСНС України Олегом Мельчуцьким. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко.

«Едуард Кругляк координуватиме технічно ремонтні питання з відновлення систем життєзабезпечення, Олег Мельчуцький — питання надання необхідної допомоги харків'янам. Два дня в умовах зниженого температурного режиму тривають складні ремонтні роботи з відновлення основної лінії теплопостачання. Так як регламентні роботи не проводили на магістралі з 1973 року, постійно виникають ускладнення, які вимагають додаткових технічних рішень», — розповів Геннадій Зубко.

За його словами, зараз медичні установи та дитячий будинок обігріваються за рахунок повітряних теплових гармат. Розгорнуто мобільний пункт обігріву на території медичного комплексу на Салтівському шосе, 264.

«Для обігріву жителів мікрорайону прийнято рішення розгорнути пункти обігріву в спортивних залах шкіл. Проводиться поквартирний обхід, температура в квартирах близько 15-18 градусів тепла», — прокоментував ситуацію, що склалася, віце-прем'єр-міністр.

За його інформацією, станом на 15.00 25 лютого без теплопостачання залишається 129 багатоповерхових житлових будинків, 5 лікувальних установ, 3 школи, 7 дитячих садків і 1 дитячий будинок.

Оновлено 16.00

Як повідомили у ДСНС України в Харківській області, на території медичного комплексу по вулиці Салтівське шосе, 264 було розгорнуто мобільний пункт обігріву — 5 кунгів та намет УСБ-56. Також підготовлено для обігріву мешканців мікрорайону спортивну залу школи № 14 по вулиці Амосова, 30.

Працівниками соціального захисту встановлено контроль та надання допомоги людям з інвалідністю та особам похилого віку в будинках, що залишились без теплопостачання (200 осіб).

Для підтримки температурного режиму в дитячому будинку «Малютка» (постійно знаходяться 55 дітей) ДСНС задіяно 4 теплові генератори.

З метою надання допомоги населенню, у разі погіршення ситуації, передбачено розгортання чотирьох пунктів обігріву на базі загальноосвітніх шкіл для тимчасового розміщення людей та їх харчування. ДСНС підготовлено 6 мобільних пунктів обігріву.

Микола Мельник