У Харкові в чоловіка кинули гранату – ОНОВЛЕНО

Сьогодні, 25 січня, у пресслужбі поліції Харківської області повідомили про вибух, який стався напередодні у Московському районі Харкова.

24 січня о 23.30 до чергової частини Харківського районного управління поліції № 2 звернувся чоловік та розповів, що в його брата невідома особа кинула гранату та втекла. Правоохоронці з'ясували, що 38-річний потерпілий знаходився  близько 23.30 на вулиці Владислава Зубенка біля будинку № 52, коли невідомий чоловік  ударив його по голові, кинув під ноги предмет, схожий на гранату, та втік.

Чоловік не постраждав від вибуху, він устиг відкинути предмет убік, після чого пролунав хлопок. Через травму голови, яку він отримав від удару, його госпіталізували до лікарні.

Правоохоронці вилучили з місця речові докази. Було відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Покарання за цією статтею – позбавлення волі від 3 до 7 років.

Наразі співробітники поліції встановлюють особу, яка причетна до цього злочину.

ОНОВЛЕНО
Кримінальне провадження відкрили за ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство)  Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув'язнення. 

Читайте також У Куп'янську через піч спалахнув дах будівлі