В Ізюмі тривають бойові дії, від околиці Харкова відігнали ворога

Станом на 9 березня Харків повністю під обороною ЗСУ. Ворог не робить активних наступальних дій, продовжує завдавати ракетно-бомбові удари по житловій інфраструктурі на окраїні міста.

Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

За минулу добу російські окупаційні війська завдали більше 50 артилерійських обстрілів та обстріли з реактивної системи залпового вогню по Олексіївці (Харків), П’ятихатках, Бєлгородському шосе, Холодній Горі, Дергачам, Північній та Південній Салтівці.

Приблизно о 21.25 8 березня відбувся авіаналіт винищувачів противника з Бєлгорода на місто Ізюм. Але завдяки діям Протиповітряної оборони ЗСУ літаки відступили і взяли зворотний курс. Втрати серед особового складу ЗСУ відсутні.

Але зараз на Ізюмщині тривають бойові дії. Противник наводить понтонно-мостові переправи через річки Сіверський Донець та Берека.


 Наші військові дали чергову відсіч ворогу в напрямку Дергачів.


 Уночі Сухопутні частини ЗСУ спільно з частинами Нацгвардії та Тероборони перейшли в контрнаступ на позиції артилерії та реактивних систем залпового вогню противника, які систематично обстрілювали околиці міста Харкова. Після невдалого супротиву  ворог вдався до втечі, до того ж кинув важке озброєння.

Частина особового складу противника вдалася до втечі в лісові масиви в напрямку Бєлгорода, тому місцевому населенню треба бути обачним та за можливості сприяти пошуку.

У селі Андріївка Балаклійського району  вночі відбувся бій між військовими Державної прикордонної служби та диверсійно-розвідувальними групами противника. Ворог здійснив напад на блокпост. У результаті бою ворожа ДРГ була вщент розгромлена, особовий склад диверсійної групи почав тікати. До того ж кинули посеред поля свого пораненого бойового товариша. Його наші українські військові-прикордонники взяли в полон.

Автор: Лариса Гнатченко