Від укусів змії та собак постраждали дев'ятеро мешканців Харківщини

За два дні від зубів собак постраждали восьмеро мешканців Харківщини, а одного чоловіка вкусила змія. Про це сьогодні 15 червня розповіли в Центрі екстреної медицини.

На Харківщині почастішали випадки укусів людей тваринами. Тільки протягом вихідних 12 і 13 червня до медиків з укусами звернулися дев'ятеро мешканців області, серед них троє дітей. П'ятьох потерпілих госпіталізували до лікарень. Випадки укусів сталися в Харкові та області.

Про це розповів «Слобідському краю» директор КНП ХОР «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Віктор Забашта.

Так, 12 червня у Куп'янському районі трирічну дівчинку вкусив свій собака. За інформацією медиків, домашній улюбленець був щеплений. Проте, дівчинку з укушеними ранами щік та вух довелося госпіталізувати з мамою в Куп'янську ЦРЛ.

Читайте також: У двох водоймах на Красноградщині заборонили купання через ротавірус

Ще п'ять випадків трапилися в обласному центрі. Зокрема, на Роганській, 165 невідомий бійцівський собака покусав двох чоловіків 30 років. Обидва доставлені до 17-ї лікарні з укушеними ранами рук.

Також на вулиці Пілотів 28-річну жінку у передпліччя покусав собака, але від госпіталізації вона відмовилась.

Ще одну жінку 35 років невідомий собака вкусив за гомілку на Салтівському шосе. За інформацією медиків, потерпіла була у стані алкогольного сп'яніння, вона залишилась на місці.

А на вулиці Колесниченківській від зубів чотирилапого постраждала 16-річна дівчина. Собака вкусив її за ліве передпліччя. Від госпіталізації потерпіла відмовилась.

13 червня два випадки укусів трапилися на Чугуївщині. Зокрема, у селі Зауддя 49-річного чоловіка вкусила змія. З укусом пальця руки постраждалого доставили до Обласної клінічної лікарні.

Читайте також: Собака загриз 4-річну дитину в Красноградському районі

А в Чкаловському від зубів свого ж собаки постраждав 63-річний господар. З укушеними ранами передпліччя і стегна його доставили до Чугуївської ЦРЛ.

Ще одною жертвою свого чотирилапого улюбленця став 15-річний хлопець у Харкові. Собака вкусив господаря за шию.

За словами Віктора Забашти, усі потерпілі на момент прибуття медиків були в нетяжкому стані. Утім, медики закликають бути обережними й уважними, не підходити близько, не дражнити та не провокувати тварин на агресію. Адже, крім переляку, існує ймовірність заразитися на сказ.