Хабарник на кордоні вимагав гроші з переселенців. ФОТО

Фото: прес-служба СБУ Фото: прес-служба СБУ
Нечистого на руку посадовця Держприкордонслужби затримала Служба безпеки України.

 Як повідомляє прес-центр СБ України, силовики викрили на систематичних хабарах старшого зміни одного з пунктів пропуску Харківського прикордонного загону. Оперативники спецслужби встановили, що посадовець вимагав гроші від жителів тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей за внесення недостовірних відомостей у базу даних щодо фактів фіктивного перетину держкордону. Насправді вказані особи не залишали тимчасово окупованої території, а сфальсифіковані відомості від Держприкордонслужби використовувалися для нарахування їм пенсій та інших соціальних виплат з державного бюджету України.

За інформацією спецслужби, гроші, отримані від протиправної діяльності, зокрема, використовувалися для фінансування незаконних збройних формувань.
Під час досудового розслідування співробітники СБУ задокументували одержання посадовцем неправомірної вигоди на загальну суму понад сто п’ятдесят тисяч гривень.

Наразі фігуранту справи повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших посадових осіб, причетних до протиправної діяльності.

Читайте також: Поліція знайшла «мінера» богодухівського м'ясокомбінату