Харківські вогнеборці допомагають рятувати Луганщину від масштабних пожеж - ВІДЕО

Фото: Поліція Луганщини Фото: Поліція Луганщини
У сусідньому регіоні охоплено полум’ям 9300 га.

30 вересня на території Луганщини спалахнули масштабні пожежі. Було зафіксовано 146 лісних пожеж у різних куточках області, 82 з них уже ліквідовані. За словами генпрокурора Ірини Венедіктової, полум’ям охоплено понад 9300 га, троє людей загинули, один із них – лісничий, ще троє потерпілих госпіталізовані з отруєнням чадним газом. Пошкоджені вогнем кілька десятків будинків та громадських споруд. Вогонь оточив Сєверодонецьк. Триває гасіння вогню та евакуація населення – евакуйовано 95 осіб.

До боротьби з пожежами залучені підрозділи рятувальників з кількох регіонів України, у тому числі й Харківщини. Як повідомив «СК» речник ДСНС у Харківській області Ігор Лупандін, починаючи з 15:00 30 вересня на Луганщину почали відбувати харківські підрозділи вогнеборців. Останній підрозділ прибув на місце ліквідації надзвичайної ситуації 1 жовтня о 5:10.

- Наразі на пожежах у Луганській області працюють вогнеборці з різних районів Харківщини, у тому числі й з Харкова. Там працює 25 наших одиниць техніки та 100 осіб особового складу, - зазначив Ігор Лупандін.

Читайте також: Постраждалі у пожежах на Дворічанщині отримають допомогу від облради

 

Автор: Андрій Соха