Збитки у 8 мільйонів гривень: харківському дорожнику повідомили про підозру

Фото: incmty.com Фото: incmty.com
Провідний інженер Служби автомобільних доріг у Харківській області не проконтролював якість та фактичний ремонт місцевих доріг у Дергачівському районі.

Про це повідомили в прокуратурі Харківської області. За інформацією начальника відділу прокуратури Юрія Ковальова, у період з жовтня по грудень 2017 року працівник служби підписав акти приймання виконаного ремонту автомобільних доріг з недостовірними відомостями щодо обсягів та вартості матеріалів і робіт.

"Роботи проведено неповно та неякісно, а їх обсяг не відповідає відомостям, зазначеним у документах", – повідомили в прокуратурі.

Збитки державі через дії інженера сягнули майже 8 мільйонів гривень. Працівнику САД повідомлено про підозру за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Читайте також:  Скандал на 179 окрузі: ЗМІ не надрукував передвиборчі програми трьох кандидатів

Провідному іженеру загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.