«Я пам’ятаю яскравий спалах», – поранені енергетики про обстріл Харківщини 10 лютого 

14.02.2023 10:02 Новини
10 лютого у Харкові та області пролунала серія вибухів. Ворог здійснив масовану ракетну та дронову атаку на об'єкти критичної інфраструктури по всій Україні. 

Про це повідомляє "Слобідський край" з посиланням на ХОВА.

Ввечері того ж дня стало відомо про 8 постраждалих. Усі вони отримали поранення після повторного удару по одному з об'єктів енергетичної інфраструктури в Харківському районі. В той момент працівники ліквідовували наслідки попереднього удару. Усі були госпіталізовані до медичних установ, 2 – у важкому стані.

Читайте також: 10 лютого у Харкові пролунала серія вибухів: під ударом критична інфраструктура

Як зазначили у ХОВА, їх госпіталізували з уламковими ушкодженнями кінцівок, шестеро потерпілих перебували в стані середньої тяжкості. Нині пацієнти йдуть на поправку, розповів головний лікар медзакладу. Життю двох працівників, які перебували у важкому стані, наразі нічого не загрожує.

«Одному з поранених була виконана хірургічна обробка в операційній, іншому – в травматологічному відділенні надавалась допомога. Усі мали уламкові пошкодження в результаті вибуху ракети», – повідомив головний лікар медзакладу Костянтин Лобойко.

Один із поранених – Михайло Бова. У чоловік поранена нога, тому він продовжує отримувати допомогу в хірургічному відділенні. Вже після лікування в стаціонарі на Михайла чекатиме тривала реабілітація. У чоловіка поранені нижня кінцівка та сухожилля. 

«В той день ми, як завжди, прийшли на роботу. Перевіряли роботу обладнання, в цей момент прилетіла ракета. Я пам’ятаю яскравий спалах, мене відкинуло на металеві конструкції. Після цього прийшов до тями вже в лікарні. Дякуючи лікарям, потроху одужую», – згадує той день чоловік.

«Зараз стан пацієнта стабільний. Психологічно їм важко. Тому що хворі, котрі приходять на роботу, котрі мають свої плани, своє життя, сьогодні опиняються в нас на операційному столі», – розповідає лікар Михайла, Костянтин Пархоменко.

Нагадаємо, Правоохоронці показали наслідки ракетного удару по Харкову. ФОТО. Одна з ракет С-300 опинилася на подвір'ї приватного будинку в Слобідському районі Харкова. 

Нагадаємо також, Харків’янина, який «навів» російську ракету на університет Бекетова, залишили у СІЗО

Більше новин міста Харків читайте на нашому сайті.

Автор: Юлія Гнатченко