Абітурієнти подали 65 тисяч заяв до вишів Харківщини

25.08.2022 16:00 Новини
Абітурієнти подали 47 тисяч електронних заяв на здобуття ступеня бакалавра і медичного магістра, на магістра – більш ніж 18 тисяч.

Про це повідомили в Департаменті науки і освіти ХОВА.

– Заяви для здобуття вищої освіти приймали до 8 серпня – для вступу за результатами індивідуальної усної співбесіди та творчих конкурсів (бюджетна та контрактна форми) та до 23 серпня – для вступу за результатами НМТ, – зазначили в Департаменті. 

Окрім того, понад дев'ять тисяч електронних заяв надійшло до закладів фахової передвищої освіти Харківщини. Зокрема, на здобуття ступеня фахового молодшого бакалавра і понад 400 – молодшого бакалавра. 

Приймання заяв на бюджет та контракт до закладів фахової передвищої освіти на основі 9 класів завершилося 14 липня. До кінця жовтня вступники зможуть подати заяви тільки на контракт, але якщо в закладі є небюджетні конкурсні пропозиції. До закладів ФПО для вступників на основі 11 класів, а також професійної або вищої освіти подати заяви на бюджет та контракт можна було до 5 серпня для вступу за індивідуальною усною співбесідою, творчим конкурсом, а до 31 серпня (18:00) – для вступу за результатами НМТ.

Автор: Анастасія Хушану