Де на Куп'янському напрямку окупанти йдуть у штурми (мапа)

05.01.2024 08:03 Новини
Фото: Генштаб ЗСУ Фото: Генштаб ЗСУ

Станом на 5 січня 2024 року оперативна обстановка на Куп'янському напрямку залишається напруженою, тривають важкі бої.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ. 

У зоні відповідальності ОСУВ «Хортиця» на Куп’янському напрямку агресор намагався прорвати оборону наших військ у районах Синьківки та східніше Петропавлівки. Там Сили оборони відбили 4 ворожі штурми.

 Синьківка та Петропавлівка, Куп'янський напрямок, Харківська область

Оперативна обстановка на Куп'янському напрямку, Петропавлівка та Синьківка, 5 січня/ Фото: DeepState

За добу під артилерійським вогнем опинилися близько 100 населених пунктів Харківської, Чернігівської, Сумської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Загалом ворог завдав 7 ракетних та 36 авіаційних ударів, здійснив 37 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ та інших населених пунктах України. Унаслідок цих атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, а руйнувань і пошкоджень зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Нагадаємо, днями відбувся наймасштабніший обмін полоненими за усю війну. Серед 230 захисників України, яких визволили з російського полону, є 15 жителів Харківської області, з них 14 військовослужбовців. Усі вони мешканці Золочівської, Краснокутської, Валківської громад, а також Ізюмщини, Куп'янщини та інших районів, міст, сіл та селищ області. 

Варто зазначити, що у Харкові Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими проводить консультаційну роботу для родин безвісти зниклих, полонених або загиблих Захисників та Захисниць, а також – для звільнених з полону бійців.