Головні події Харківської області на ранок 10 вересня

10.09.2023 09:57 Новини
Фото: Генштаб ЗСУ Фото: Генштаб ЗСУ

Якою була доба в Харківської області? Головні події регіону станом на ранок 10 вересня 2023 року.

Як повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ранкове зведення Генштабу ЗСУ 10 вересня, ймовірність ракетних ударів по всій території України залишається високою.

Протягом доби на території Харківської області зафіксовано 2 пожежі, спричинені ворожими обстрілами:

  • О 09:54 вогнеборці вирушили на ліквідацію першої з них, яка виникла після потужного артилерійського удару по селу Велика Шапківка Куп’янського району. На його околиці сталася пожежа у природних екосистемах, зокрема горів сухостій на відкритій місцевості. Вогонь охопив 1000 кв. м. Об 11:15 його було ліквідовано.
  • О 21:40 пожежа виникла в результаті обстрілу Куп’янська. Цього разу зайнявся простінок житлового будинку та трава навколо нього. Площа загоряння склала 5 кв. м. Вогонь одразу кинулися гасити місцеві жителі, тому на момент прибуття вогнеборців його вже було ліквідовано.
  • На одній з пожеж, яка не пов’язана з бойовими діями, рятувальники виявили тіло 84-річного власника палаючої оселі. Подія сталася о 10:00 годині ранку в приватному житловому будинку в селищі Бабаї. Зокрема, на вулиці Корольова, 9. Горіли домашні речі та меблі на площі 10 кв. м. Вогонь був локалізований о 10:31 та ліквідований об 11:56.
  • Піротехнічні підрозділи ДСНС протягом доби вилучили та знешкодили 78 одиниць вибухонебезпечних предметів.
  • О 12:00 у селі Тернова Харківського району чоловік 1961 року народження отримав поранення. Постраждалий натрапив на протипіхотну міну ПФМ-1 «Пелюстка». Наразі він госпіталізований з діагнозом вибухова травма та рвана рана правої стопи.

Щодо ситуації на полі бою:

  • Цієї ночі окупанти атакували Україну 32 дронами-камікадзе типу «Shahed-136/131», з яких 25 було знищено засобами протиповітряної оборони. Більшість ударних БпЛА російські військові спрямували на Київщину, однак ударів зазнали і населені пункти Харківщини. Зокрема, Бударки, Амбарне, Синьківка, Кислівка та Чернещина.
  • На Слобожанському напрямку противник продовжує тримати угруповання військ задля прикриття державного кордону, проводить активну диверсійну діяльність у прикордонні, щоб не допустити перекидання наших військ на загрозливі напрямки.
  • У районі відповідальності ОСУВ «Хортиця» на Куп’янському, Лиманському та Бахмутському напрямках окупанти безуспішно намагалися прорвати оборону Збройних Сил у районах Берестового, Оріхово-Василівки, Богданівки. А в районі Кліщіївки тривають жорсткі бої.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Владислава Ткаченко