Головні події Харківської області на ранок 23 березня

23.03.2023 08:50 Новини
Фото: Генштаб ЗСУ Фото: Генштаб ЗСУ

Якою була доба в Харківської області? Головні події регіону станом на ранок 23 березня 2023 року.

Про це повідомляє «Слобідський край», посилаючись на Генеральний штаб ЗСУ.

  • На Слобожанському напрямку обстановка без суттєвих змін, однак по всій території України залишається високою ймовірність завдання ракетних ударів. Агресор продовжує зберігати військову присутність у прикордонних районах, але без явного формування наступальних угруповань.
  • Протягом дня обстрілів зазнали Басове, Гоптівка, Стрілеча, Веселе, Вовчанськ, Охрімівка, Красне Перше і Кіндрашівка.
  • На Куп’янському напрямку противник намагався прорвати оборону наших військ, а під артилерійським обстрілом опинився район Крохмального.
  • Рятувальники здійснили 36 оперативних виїздів, серед них: 21 – на ліквідацію пожеж, 1 з яких спричинена обстрілом, 2 – на перевірку місць влучання ворожих снарядів, а також 1 – для проведення аварійно-рятувальних робіт.
  • У місті Куп’янськ у результаті чергових атак пошкоджені адміністративна будівля, 2 житлові 5-поверхівки та приватне домоволодіння. Без постраждалих.
  • Загалом, з 21 пожежі – 17 виникли у природних екосистемах та на відкритих територіях. Зокрема, 1 з них сталася унаслідок обстрілу, решта – через людську недбалість або ж навмисне випалювання сухої рослинності чи спалювання сміття. Горіли торішня суха трава, зрізане гілля та очерет. Загальна площа, випалена вогнем, склала більше 10,6 га.
  • Найбільша з таких пожеж, яка охопила 6 га, сталася о 12:35 через обстріл. Це відбулося на території Борівської громади у селі Чернещина. О 14:21 загоряння вдалося загасити. Як зазначили в Борівській селищній раді, російські війська гатили по селу протягом близько 40 хвилин. Найбільше ударів припало по території навколо Свято-Миколаївського храму. Пошкоджені вікна в одному з домоволодінь та дахи господарських будівель. Попередньо, без жертв.
  • З причини навмисного випалювання сухостою пожежа зафіксована і на території Безлюдівської громади о 15:31. У результаті події постраждала 62-річна жінка, однак від госпіталізації постраждала відмовилась. О 16:25 вогнеборці ліквідували загоряння, яке охопило 150 кв. м.
  • Унаслідок ще однієї подібної пожежі було знищено житловий будинок. Подія сталась о 12:59 у селі Камплиця Зміївської громади. Цього разу горіла суха трава та очерет на луках. На час прибуття бійців 58-ї ДПРЧ вогонь на території луків охопив площу 1,5 га та будинок площею близько 50 кв. м. На цій пожежі рятувальники працювали до 18:21.
  • Близько 15:01 загоряння сталося у підвалі житлової 5-поверхівки у місті Лозова. Від задухи вдалося врятувати 3 людей. 
    Гасіння пожежі в місті Лозова, Харківська область
  • У полі поблизу села Іванівка Ізюмського району на касетному боєприпасі підірвався 50-річний цивільний. Від отриманих травм чоловік загинув.
  • Піротехнічні розрахунки знешкодили 193 вибухонебезпечні предмети.
Автор: Владислава Ткаченко