Готуйтесь до збільшення часу обмеження електропостачання – заява «Укренерго»

16.11.2022 10:21 Новини
По всій Україні 16 листопада застосовуються графіки погодинних відключень, а також додатково – аварійні відключення.

Про це повідомили у пресслужбі «Укренерго».

«Масовані ракетні удари 15 листопада по енергетичній інфраструктурі та похолодання ще більше ускладнили ситуацію в енергосистемі. Обмеження споживання – це необхідний захід для збереження стабільності енергосистеми після вже шостої прицільної ракетної атаки рашистів по енерегооб’єктах», – ідеться у повідомленні.

У компанії просять українців підготуватися до збільшення часу обмеження електропостачання: зробити необхідний запас води, завчасно зарядіть пристрої та павербанки, щоб бути на зв’язку з рідними.

Телефони контакт-центру НЕК «Укренерго» тимчасово не працюють через технічні причини. Наразі будь-які відповіді на питання щодо роботи ринку електроенергії та інших напрямів діяльності «Укренерго» можна отримати, надіславши листа на електронну адресу: [email protected]. Або за телефоном: +380 (93) 079 9569.

Нагадаємо, в Харківській області створено погодинний графік відключення світла. Подивитися його можна тут.

Чим відрізняються графіки погодинного відключення від аварійного, роз’яснили в АТ «Харківобленерго».

Нагадаємо також, що через вчорашні обстріли інфраструктурних об’єктів без світла залишалися близько 900 тисяч жителів Харківщини. Станом на ранок без електропостачання залишаються частина мешканців Ізюмського та Богодухівського районів, а також близько 3,5 тисячі абонентів Харкова.