Громадам Харківщини передали нові автобуси

07.12.2023 15:22 Новини
Фото: Слобідський край Фото: Слобідський край

Новенькі автобуси розподілили між 11 громадами Харківської області, а саме Близнюківською, Валківською, Височанською, Вільхівською, Зачепилівською, Красноградською, Лозівською, Нововодолазькою, Савинською, Старосалтівською, Чкаловською.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на інформацію ХОВА.

Залучити транспорт вдалося завдяки співпраці з Міністерством закордонних справ Данії та ООН і ЮНОПС в Україні.

«Значна частина шкільних автобусів була знищена внаслідок дій російських окупантів. Тому маємо відновлювати автопарк. Адже нині ми готуємося до відновлення комбінованої або офлайн освіти в укриттях. Дякуємо міжнародним партнерам за підтримку в цьому напрямку», – зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Через повномасштабну війну освітянський парк шкільних автобусів Харківської області зазнав значних втрат і перебуває в кризовій ситуації.

«Данія пишається тим, що підтримує Україну в ці вирішальні часи, оскільки Україна бореться як за власну свободу, так і за свободу всієї Європи. Значна частина цивільної підтримки Данії спрямована на постраждалі від війни території в Україні. Сьогодні ми передаємо 11 шкільних автобусів громадам Харківської області в надії, що кращий доступ до освіти та покращення добробуту спонукатимуть українців залишатися у своїй країні та будувати краще майбутнє для своїх дітей», – зазначив Посол Данії в Україні Оле Егберга Міккельсена.

автобуси громадам

Нагадаємо, у жовтні шість громад Харківщини отримали шкільні автобуси.