Харківщина станом на ранок 10 червня: головні події

10.06.2023 09:50 Новини
Фото: Генштаб ЗСУ Фото: Генштаб ЗСУ

Харківська область станом на ранок 10 червня та якими були основні події регіону за добу.

Минулої доби російська армія обстріляла понад 20 населених пунктів Харківщини. Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ранкове зведення Генштабу ЗСУ.

На Слобожанському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Бударки. Мінометних та артилерійських обстрілів зазнали Басове, Ветеринарне, Висока Яруга, Ізбицьке, Верхня Писарівка, Дмитрівка, Гатище, Вовчанськ, Бочкове, Бударки та Землянки.

На Куп’янському напрямку противник завдав авіаційних ударів по Котлярівці. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали Дворічна, Масютівка, Лиман Перший, Кислівка, Табаївка, Берестове.

За інформацією начальника ХОВА Олега Синєгубова, минулої доби ворог обстрілював з усього наявного озброєння населені пункти Харківського, Куп'янського, Чугуївського, Богодухівського та Ізюмського районів.

Уночі ворог завдав атаки, використавши більше ніж 10 БПЛА, по території Богодухівського та Куп'янського районів. Сталися пожежі. Загинув чоловік 29 років, зазнав поранення 39-річний чоловік.

У селі Гороховатка Ізюмського району внаслідок ворожого обстрілу отримав поранення 48-річний чоловік.

По селу Котляри Харківського району окупанти завдали удару ракетою «Калібр». Зафіксовано влучання в землю. Без масштабних руйнувань та постраждалих.

У селі Івашки Богодухівського району обстрілом пошкоджено інкубатор.

У селі Глушківка Куп'янського району через обстріли сталася лісова пожежа.

У місті Вовчанськ Чугуївського району госпіталізований з пораненням 63-річний чоловік.

Протягом доби бійці ДСНС Харківської області ліквідували 13 пожеж, з них дві спричинені обстрілами.

Піротехнічними підрозділами ДСНС вилучено та знешкоджено 94 одиниці вибухонебезпечних предметів.

Нещодавно ми писали про купальний сезон на Харківщині: які пляжі працюватимуть цьогоріч. Зокрема, в Харкові й у Харківській області до відкриття готується 12 місць відпочинку.

Нагадаємо також, у Балаклії юристи безкоштовно розкажуть мешканцям про виплати за пошкоджене житло. Окрім того, мешканці громади матимуть можливість отримати юридичні консультації з низки питань, як наприклад: порядок отримання/відновлення документів, порядок та умови отримання соціальних виплат та інші. 

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Ксенія Карпенко