Харківщина станом на ранок 14 січня: основні події

14.01.2023 09:36 Новини
Основні події Харківської області станом на ранок 14 січня.

Генштаб ЗСУ повідомив, що небезпека авіаційних та ракетних ударів зберігається на всій території України, передає «Слобідський край».

На Слобожанському напрямку наступальних угруповань противника не виявлено. Водночас ворожих обстрілів зазнали райони населених пунктів Огірцеве, Вовчанськ, Бударки, Малі Проходи, Зелене, Нескучне, Стрілеча, Тернова, Білий Колодязь, Бологівка, Дворічна та Григорівка на Харківщині.

На Куп’янському напрямку ворог обстріляв райони населених пунктів Вільшана, Куп’янськ, Орлянка, Кислівка, Петропавлівка, Крохмальне, Табаївка і Берестове.

Внаслідок обстрілу з РСЗВ селища Дворічна Куп'янського району пошкоджені приватні будинки. Загинули дві жінки, ще одна отримала поранення та була госпіталізована в стані середньої тяжкості.

У Куп'янському районі через обстріли поранення дістали 29-річний чоловік та жінка 49 років. Їхній стан медики оцінюють як середньої тяжкості.

Рятувальники Харківського гарнізону ДСНС ліквідували 12 пожеж, дві з яких трапились у селищі Дворічна в результаті ворожих обстрілів. Там горіли дві приватні господарчі споруди на загальній площі 130 квадратних метрів.

Харківський гарнізон ДСНС, 13 січня 2023

У місті Вовчанськ, місті Куп’янськ та селі Московка Кіндрашівської громади рятувальники виїжджали на перевірку місць ворожих обстрілів. Виявлено пошкодження двох 5-поверхівок та шести приватних домогосподарств. Пожеж та постраждалих не зафіксовано.

У пожежі в місті Чугуїв, не пов’язаної з бойовими діями, загинув 68-річний чоловік. За попередніми даними, пожежа почалась через порушення правил експлуатації пічного опалення.

У селищі Мала Данилівка та у Слобідському районі Харкова бійців ДСНС залучали до ліквідації наслідків ДТП. Надзвичайники деблокували з понівечених автівок двоє людей та проводили змивання розлитого пального з дороги.

У Слобідському районі водій Daewoo Nexia здійснив проїзд на заборонений сигнал світлофора і зіштовхнувся з бетонним стовпом та з автомобілем ВАЗ-2111, а надалі – з автомобілем Renault Master. 33-річного водія Daewoo Nexia доставили до лікарні.

ДТП, Слобідський район Харкова, 13 січня 2023

На окружній дорозі у Новобаварському районі зіштовхнулися автомобілі Dаеwоо Lаnоs під керуванням 20-річного водія та ЗАЗ-110206 під керуванням 36-річного чоловіка. Обидва водії та 20-річна пасажирка Dаеwоо отримали тілесні ушкодження.

ДТП, окружна дорога у Новобаварському районі Харкова, 13 січня 2023

За підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності до територіальних підрозділів доставлено для перевірки 27 осіб.

Сапери ДСНС вилучили та знешкодили 75 вибухонебезпечних предметів.

Мешканцям міста Куп’янськ рятувальники доставили 18 тонн питної води.

Нагадаємо, мер міста Первомайський Микола Бакшеєв анонсував кампанію по обранню нової назви місту. «Харківобленерго» оновило графік погодинних відключень світла в Харківській області на наступний тиждень, з 16 по 22 січня.

Нагадаємо також, що жителі Харківської області отримали понад 40 тисяч кубометрів дров.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті. 

Автор: Галина Гришко