Харківщина станом на ранок 17 листопада: основні події

17.11.2022 08:55 Новини
Основні події Харківської області станом на ранок 17 листопада.

Протягом минулої доби ворог продовжив обстрілювати Харківщину з артилерії, танків та мінометів. Під вогнем окупантів опинились Стариця та Амбарне на Слобожанському напрямку. На Куп’янському – Куп’янськ, Кислівка та Крохмальне.

Начальник ХОВА Олег Синєгубов закликав жителів області максимально перебувати в укриттях і не ігнорувати сигнал повітряної тривоги. Є інформація про можливі ракетні удари ворога по нашій області.

Рятувальники Харківського гарнізону ДСНС ліквідували 5 пожеж, 1 з яких виникла в результаті ворожих обстрілів у Куп’янському районі. На території одного з підприємств горіли 2 складські будівлі на загальній площі 1500 квадратних метрів.

Двічі рятувальники виїздили на перевірку після ворожих обстрілів. На території Наталинської громади у полі були виявлені залишки ворожої ракети. А у Вовчанську обстрілами пошкоджені щонайменше 12 приватних домоволодінь. Обійшлося без постраждалих і пожеж.

Надзвичайники разом з комунальниками розбирали завали на даху жилої дев’ятиповерхівки на вулиці Електровозній у Харкові, яка була пошкоджена в результаті численних ворожих обстрілів та бомбардувань.

За підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності до територіальних підрозділів доставлено для перевірки 16 осіб.

Протягом доби піротехніки вилучили та знешкодили 349 вибухонебезпечних предметів.

За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, в Куп'янському районі з пораненнями госпіталізовані 2 чоловіків 63 та 52 років і жінка 73 років.

На Харківщині працюватимуть 50 нових систем оповіщення, повідомили в ХОВА. Нові системи встановлять у Харкові та районах області, що дозволить більш ефективно сповіщати людей про загрози обстрілів.

Мешканцям міст Куп’янськ та Ізюм рятувальники доставили 24 тонни питної води.

Автор: Галина Гришко