Харківщина станом на ранок 2 грудня: основні події

02.12.2022 09:42 Новини
Основні події Харківської області станом на ранок 2 грудня

За інформацією Генштабу, окупанти завдали 5 ракетних ударів по Харківській і Донецькій областях. Також ворог обстрілював Харківщину з артилерії, танків та мінометів.

  • Під вогнем окупантів опинились населені пункти Слобожанське, Огірцеве, Бочкове, Мала Вовча, Бударки, Стрілеча, Тернова, Чугунівка, Дворічна та Западне на Слобожанському напрямку.
  • На Куп’янському напрямку – Табаївка, Крохмальне і Берестове.

Рятувальники Харківського гарнізону ДСНС ліквідували 18 пожеж, з яких 3 трапились на території Дворічанської, Вовчанської та Дергачівської громад унаслідок ворожих обстрілів.

  • Об 11:29 у селі Колодязне Дворічанської громади на подвір’ї горів гараж, автомобіль ВАЗ-21118 та дах літньої кухні.
  • У Вовчанську ворожий снаряд влучив у трактор, який відразу загорівся. Вогнеборці 47-ї ДПРЧ виїхали на місце події о 16:35 і вже о 17:15 загасили вогонь.
  • У селищі Козача Лопань Дергачівської громади обстріли спричинили пожежу сухостою. На момент прибуття рятувальників 63-го Державного пожежно-рятувального поста о 17:10 горіла трава на площі 500 кв. м.

Двічі рятувальники виїздили на перевірку місць ворожих обстрілів, де пожеж не зафіксовано.

  • Близько 08:30 у результаті артобстрілу з боку окупантів у м. Куп’янську пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури.
  • Близько 23:30 ворожа ракета влучила у житлову п’ятиповерхівку у селі Клугино-Башкирівка. Сталися часткові руйнування конструктивних елементів будинків.

Унаслідок ракетного удару по будинку в Клугино-Башкирівці постраждала жінка 67 років, її госпіталізували до медичної установи та надали медичну допомогу, пацієнтка продовжить лікування амбулаторно. Ще одній 24-річній жінці надали допомогу на місці

За підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності до територіальних підрозділів доставлено для перевірки 58 осіб.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби проведено обстеження близько 15,8 га території, 10,7 км ЛЕП, 1,6 км автомобільних доріг, 0,3 км газопроводів. Саперами виявлено та знешкоджено 186 одиниць ворожих мін, вибухівок та боєприпасів.

Мешканцям Куп’янська рятувальники доставили 16 тонн питної води.

Нагадаємо, останніми днями ворог посилив інтенсивність обстрілів Куп’янського району. 1 грудня військові рф вкотре обстріляли Шевченківську громаду.

Нагадаємо також, що у Харківській області тривають як аварійні, так і погодинні відключення світла. Для зручності споживачів АТ «Харківобленерго» розробило спеціальну форму.

Автор: Галина Гришко