Харківщина станом на ранок 21 травня: головні події

21.05.2023 09:51 Новини
Фото: ДСНС Фото: ДСНС

Харківська область станом на ранок 21 травня:  якими були основні події регіону за добу.

За минулу добу окупанти з артилерії, мінометів та з використанням авіації обстріляли щонайменше 21 населений пункт. Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ранкове зведення Генштабу ЗСУ.

На Слобожанському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Нестерне.

Під мінометні та артилерійські обстріли потрапили  Уди, Козача Лопань, Тернова, Гатище, Вовчанськ, Плетенівка, Покаляне, Нестерне, Бударки, Землянки, Устинівка та Хатнє.

На Куп’янському напрямку артилерійським та мінометним обстрілам противника піддалися Тополі, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Масютівка, Кислівка, Котлярівка, Табаївка. Ворог завдав авіаційних ударів по населених пунктах Кислівка та Котлярівка.

Також ворог робив спроби вести наступальні дії в районі Масютівки на Куп’янському напрямку, але  безуспішно. 

За повідомленням начальника ХОВА Олега Синєгубова, минулої доби ворог обстріляв населені пункти Харківського,  Куп'янського та Чугуївського районів області.

Внаслідок обстрілів м. Куп'янськ пошкоджено будівлі цивільного підприємства та приватний житловий будинок, сталися пожежі. Отримали поранення двоє жінок 61 і 69 років та 44-річний чоловік.

У Вовчанську Чугуївського району обстрілами пошкоджено приватні будинки, господарчі споруди, гаражі, знищено 2 автомобілі.

Внаслідок обстрілу з РСЗВ с. Лиман Перший Куп'янського району пошкоджено об'єкти цивільної інфраструктури.

Також учора, близько 14:30, ворог завдав удару по Харкову дроном-камікадзе. Пошкоджено інфраструктурний об'єкт. Обійшлося без постраждалих.

Минулої доби сталося два випадки підривів на вибухонебезпечних предметах. У селі Руські Тишки Харківського району  на «Пелюстці» підірвався 43-річний чоловік, який наступив на міну у власному подвір'ї.

У селі Нова Гусарівка на Балаклійщині на вибуховому предметі під час обробки землі на власному городі місцевий мешканець наїхав мотоблоком на невстановлений пристрій, який здетонував.  39-річного чоловіка направили до лікарні.

За минулу добу піротехніки ДСНС обстежили більше 8 га території та знешкодили 137 вибухонебезпечних предметів.

Раніше ми писали, що у Харкові 20 травня встановили новий рекорд – зробили найбільшу в Україні паляницю з полуницею. 

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

 

Автор: Інна Можейко