Харківщина станом на ранок 25 листопада: основні події

25.11.2022 09:19 Новини
Основні події Харківської області станом на ранок 25 листопада.

За час відсутності електропостачання, води та опалення на Харківщині відбулося 16 пологів. Зокрема, одинадцять немовлят народилося в Харкові та п'ять – у районах області.

Вночі та зранку росіяни завдали ударів ракетами С-300 по Куп’янську. Є влучання на території дитячого садка та медичної установи. Попередньо – без постраждалих.

У Вовчанську 69-річний чоловік підірвався на міні, госпіталізований з осколковими пораненнями.

Ворог продовжив обстрілювати Харківщину з артилерії, танків та мінометів. Під вогнем окупантів опинилися Стрілеча, Красне, Зелене, Стариця, Огірцеве, Вовчанськ і Дворічна на Слобожанському напрямку. На Куп’янському – Берестове.

У Куп’янському районі в лісосмузі біля села Подоли правоохоронці ексгумували трупи двох місцевих мешканців – чоловіків 28 та 39 років. За попередньою версією слідства, у середині вересня, коли село ще знаходилось під окупацією, їх розстріляли військові зс рф.

Рятувальники Харківського гарнізону ДСНС ліквідували 13 пожеж, одна з яких виникла у Куп’янському районі в результаті ворожих обстрілів. У пожежі, спричиненій влучанням снарядів, постраждалих немає. Загалом, у пожежах, не пов’язаних з військовими діями, було поранено дві людини, один чоловік загинув.

  • У селищі Мала Данилівка на пожарі у приватному будинку постраждав 49-річний чоловік. Його госпіталізували в харківську лікарню.
  • У Лозовій у результаті пожежі у квартирі на 5-му поверсі багатоповерхового будинку надзвичайники врятували 60-річного чоловіка. Його госпіталізували у районну лікарню.
  • У селі Олексіївка Лозівського району під час гасіння пожежі у приватному будинку було знайдено тіло загиблого 69-річного чоловіка.

На Харківщині поліцейські оперативно розшукали зниклу 10-річну дівчинку, яка через сварку з тіткою втекла з Чугуєва до родичів у Борову.

За підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності до територіальних підрозділів доставлено для перевірки 12 осіб.

На Харківщині почали працювати 10 мобільних Пунктів незламності, окрім того на території області працюють 59 стаціонарних Пунктів незламності на базі пожежно-рятувальних підрозділів ГУ ДСНС у Харківській області.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 290 вибухонебезпечних предметів. Усього з початку деокупації вилучено та знищено майже 31 тисячу вибухонебезпечних предметів.

Мешканцям міста Куп’янська рятувальники доставили 8 тонн питної води.

Автор: Галина Гришко