Харківщина станом на ранок 26 жовтня: основні події

26.10.2022 08:54 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
Основні події Харківської області станом на ранок 26 жовтня.
  • Протягом дня на Слобожанському напрямку ворог обстрілював з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Вільхуватка, Бударки, Шевченкове, Стрілеча та Дворічна. А також Берестове, Першотравневе, Невське, Білогорівку, Сергіївку, Спірне на Куп’янському та Лиманському напрямках.
  • За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, в Харківському районі поблизу селища Козача Лопань на міні підірвалася 71-річна жінка, яка пасла кіз. Наразі вона госпіталізована з пораненнями. 

«Вкотре нагадую про високу мінну небезпеку в області. Поки розміновуються тільки об'єкти критичної інфраструктури та основні дороги. Закликаю усіх бути максимально уважними та обережними, не ходити в ліси, поля, узбіччями доріг тощо», – написав очільник ХОВА Олег Синєгубов.

  • Рятувальники здійснили 28 оперативних виїздів: 10 – на ліквідацію пожеж, 1 – на аварійно-рятувальні роботи, 15 – для надання допомоги населенню, поліції та комунальникам, ще 2 були інші виїзди.
  • Протягом доби пожеж, що трапились у результаті обстрілів, не зафіксовано.
  • Одна з пожеж виникла через недбальство під час куріння в Харкові. О 21:35 у 16-поверховому житловому будинку, зокрема на 5-му поверсі зайнялося ліжко та домашні речі на площі 2 кв. м. На момент прибуття ДСНС уся оселя була заповнена димом. У задимленому приміщенні рятувальники відшукали трьох чоловіків: 1954, 1967 та 1969 років народження. Їм надали допомогу, але від подальшої госпіталізації всі троє відмовились.
  • Піротехнічні підрозділи вилучили та знешкодили 291 вибухонебезпечний предмет.
  • Однією з найголовніших проблем на звільнених територіях регіону є відсутність води. Тому за допомогою цистерн мешканцям Куп'янська, Ізюма та селища Шевченкове доставили 34 т води.
  • Ситуація в Балаклійській громаді залишається складною через наявність великої кількості вогнепальної зброї у населення. В Балаклійській міській раді стурбовані тим, що значна кількість зброї потрапляє до рук злочинців.
Автор: Юлія Гнатченко