Харківщина станом на ранок 30 липня: головні події регіону

30.07.2023 09:50 Новини
Фото: Генштаб ЗСУ Фото: Генштаб ЗСУ

Харківська область станом на ранок 30 липня: якими були основні події регіону за добу.

Росіяни протягом 29 липня завдали  мінометних та артилерійських обстрілів  щонайменше по 12 населених пунктах Харківщини. Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ранкове зведення Генерального штабу Збройних Сил України.

  • На Слобожанському напрямку з мінометів та артилерії росіяни обстріляли Уди, Козачу Лопань, Охрімівку, Огірцеве та Тихе. 
  • На Куп’янському напрямку ворог завдав артилерійських та мінометних ударів по населених пунктах Тополі, Дворічна, Западне, Кислівка, Берестове, Кіндрашівка та Куп’янськ.

За інформацією начальника ХОВА Олега Синєгубова, минулої доби росіяни обстрілювали населені пункти Харківського, Богодухівського, Чугуївського та Куп'янського районів.

Є пошкодження приватних житлових будинків та господарчих споруд. На щастя, за добу постраждалих серед цивільного населення не зафіксовано.

Протягом доби бійці ДСНС Харківської області ліквідували 6 пожеж. Пожеж, що трапились внаслідок ворожих обстрілів, не зафіксовано.

29 липня о 15:27 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу в зруйнованій минулорічними ворожими бомбардуваннями двоповерховій будівлі, що на майдані Небесної Сотні Основ’янського  району міста Харкова. На місце виклику були направлені рятувальники 9-ї державної пожежно-рятувальної частини.  По прибуттю було встановлено, що у зруйнованій будівлі горіло сміття та залишки будівельних конструкцій на площі 30 кв. м. Займання ліквідовано о 16:17. Причина пожежі встановлюється. 

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 87 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті. 

Автор: Ірина Мнішек