Харківщина станом на ранок 5 січня: основні події

05.01.2023 08:48 Новини
Фото: Генеральний Штаб ЗСУ Фото: Генеральний Штаб ЗСУ
Основні події Харківської області станом на ранок 5 січня.

Як повідомив «Слобідський край», посилаючись на Генеральний штаб ЗСУ, по всій території України і надалі зберігається загроза авіаційних та ракетних ударів.

  • На Слобожанському напрямку ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. Під артилерійським, танковим та мінометним вогнем опинилися райони населених пунктів Красне, Стариця, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ, Устинівка та Фиголівка Харківської області.
  • На Куп’янському – Іванівка, Куп’янськ, Дворічна, Вільшана, Кислівка, Котлярівка та Крохмальне. До того ж на даному напрямку ворог не мав успіху після наступальних дій.
  • Фахівці ДСНС здійснили 14 оперативних виїздів, 3 з яких на ліквідацію пожеж. Займань унаслідок обстрілів чи інших бойових дій за добу не зафіксовано.
  • Мешканці міста Куп’янськ та села Друга Василівка Барвінківської громади отримали 12,5 т питної води.
  • Піротехніки знешкодили 44 вибухонебезпечні предмети.
  • Як повідомив очільник ХОВА Олег Синєгубов, в області залишається дуже високою мінна небезпека. 4 січня в районі села Шийківка Ізюмського району під час проведення робіт з розмінування через детонацію боєприпасу загинув 42-річний начальник групи піротехнічних робіт, підполковник цивільного захисту Сергій Гоцуляк.
    Старший сапер тієї ж групи отримав поранення та був госпіталізований у стані середньої тяжкості.
  • У районі міста Балаклія Ізюмського району на невідомому вибуховому пристрої підірвався 22-річний цивільний. Він також госпіталізований у стані середньої тяжкості з вибуховими травмами.
  • У зв’язку з проведенням святкових заходіву період з 10:00 до 16:00 електропоїзди Харківського метрополітену будуть слідувати Салтівською лінією без зупинки на станції «Університет».
    (Час поновлення висадки та посадки пасажирів на станції може змінюватися залежно від розкладу заходів).

Нещодавно ми писали, Пішов збирати хмиз і підірвався на міні: трагедія в Балаклії.

А також, За співпрацю з ворогом судитимуть комунальників з Ізюма та «чиновницю» з Куп’янська.

Автор: Юлія Гнатченко