Харківщина станом на ранок 9 жовтня: основні події

09.10.2022 10:10 Новини
Основні події Харківської області станом на ранок 9 жовтня.

По області протягом доби окупанти з артилерії обстрілювали Вовчанськ, населені пункти Куп’янського, Харківського, Богодухівського та Ізюмського районів. 

За добу з 8 по 9 жовтня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС  здійснили 19 оперативних виїздів, з яких:  7 – на ліквідацію пожеж; 1 – на аварійно-рятувальні роботи; 10 – для надання допомоги населенню, поліції та комунальникам, 1 був інший виїзд.

Пожеж, спричинених ворожими обстрілами, не зафіксовано.

На одній з пожеж, що трапилася внаслідок короткого замикання електричної мережі, постраждав чоловік 1964 року народження. Він отримав опіки верхніх кінцівок, намагаючись загасити вогонь. Пожежа виникла у приватному двоповерховому будинку о 18:29 у  селищі Бабаї. На її гасіння виїхали 3 оперативні підрозділи ДСНС з Харкова. На момент їх прибуття площа горіння складала 150 кв. м. Рятувальники майже за годину  локалізували, а через півтори години остаточно загасили пожежу. Постраждалий чоловік відправлений до лікарні.

За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, протягом доби ушпиталили три людини: 32-річного чоловіка у Вовчанську, 59-річну жінку в Дворічанській громаді. У  Дергачівській громаді 39-річний чоловік наступив на міну – його також ушпиталили. Стан усіх постраждалих середній. 

Аварійно-рятувальні роботи проводились в  Ізюмі на зруйнованому військами РФ 5-поверховому житловому будинку:  рятувальники розбирали завали, демонтували аварійні конструкції будівель. Залучено 16 осіб особового складу та 3 одиниці техніки.

Також в Ізюмі протягом доби рятувальники за допомогою важкої інженерної техніки розбирали завали, демонтували зруйновані будівельні конструкції, забезпечували електроенергією роботу водяної свердловини, місця гарячого харчування, доставляли гуманітарну допомогу людям, проводили відновлювальні роботи будівель і споруд.

У  Балаклії тривали відновлювальні роботи на двох житлових двоповерхових будинках на вул. Івана Франка 26 та 28, де надзвичайники перекрили 550 кв. м даху. 

Рятувальники продовжили забезпечувати мешканців деокупованих міст Куп‘янськ та Ізюм питною та технічною водою. За допомогою цистерн людям доставлено 64 т води.

Підрозділи ДСНС продовжують розмінування територій. За добу на Харківщині знешкодили 633 вибухонебезпечні предмети.

Автор: Інна Можейко