Колишнього мера Ізюма звинувачують у співпраці з російськими окупантами

25.03.2022 12:10 Новини
Ексмер Ізюма, місцеві депутати та колишній працівник міліції звинувачуються головою Ізюмської громади Харківщини за співпрацю з російськими окупантами. Подібні дії можна кваліфікувати як державну зраду.

З такою офіційною заявою виступив Ізюмський міський голова Валерій Марченко.

Серед колаборантів Марченко називає депутатів Анатолія Фомичевського та Юрія Козлова, колишнього працівника міліції Владислава Соколова та ексмера Олександра Божкова.

— У цей важкий час для нашої країни та нашої громади, коли ізюмчани мужньо протистоять російським окупантам у повній ізоляції та блокаді, ми не можемо допустити, щоб зграя місцевих колаборантів завадила нашому спротиву ворогу, – йдеться у зверненні міського голови Ізюма, яке опублікував представник міськради Максим Стрельник.

За інформацією Марченка, вищеназвані люди надають російським окупантам інформацію про розташування військових Збройних Сил України, надають ворогу інформацію про активістів, підприємців та військовослужбовців Територіальної оборони та членів їх сімей. Крім того, вони збирають особисті дані мешканців міста, маскуючи це видачею гуманітарної допомоги, та закликають жителів непідконтрольної частини Ізюма до співпраці з російськими військами. Це мотивується дезінформацією про те, що українська влада здала Київ, Харків та Ізюм. Оскільки зв'язку в місті немає, то перевірити цю інформацію мешканці не в змозі.

— Дії Анатолія Фомичевського, Юрія Козлова, Владислава Соколова та Олександра Божкова, без сумніву, є державною зрадою, і ці зрадники понесуть відповідальність за свої дії згідно із законами воєнного часу, – пояснюється в заяві.

Міський голова Ізюма просить вважати своє відеозвернення офіційною заявою про скоєння злочину. Відтак поліція має відреагувати на факт співпраці з російськими окупантами. За цією статтею передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

 
Автор: Олександр Манченко