Коригував удари по ринку «Барабашово»: який термін отримав харківський інформатор

06.10.2023 18:52 Новини
Фото: СБУ Фото: СБУ

12 років за ґратами проведе інформатор, який скоригував удар по найбільшому ринку України – «Барабашово», який розташований у Харкові.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на речника обласного управління СБУ Владислава Абдулу.

Як зазначили в СБУ, чоловік працював на головне управління генштабу збройних сил рф (відомого як гру). У Харкові зловмисник коригував російські ракетно-артилерійські удари по місцях масового скупчення людей. Саме за його «наведенням» заграбники обстріляли ринок «Барабашово» минулого року.

Також було встановлено, що чоловік збирав розвіддані про місця розташування Сил оборони на території обласного центру. Найбільше його цікавили локації укріпрайонів та маршрути руху підрозділів наших військ у напрямку східного фронту.

Співробітники СБУ затримали зловмисника у серпні минулого року під час проведення контрдиверсійних заходів у Харкові. Згодом суд призначив йому 12 років тюремного ув’язнення за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ).

За даними слідства, засудженим виявився місцевий житель, який після початку повномасштабного вторгнення «зливав» у російський телеграм-бот інформацію про дислокацію та переміщення підрозділів ЗСУ. Завдяки цьому він потрапив у поле зору російської воєнної розвідки, яка згодом дистанційно залучила його до співпраці на свою користь.

Раніше ми писали, що у Харкові двоє безробітних мешканців збирали дані про дислокацію підрозділів ЗСУ та наводили на ці об'єкти удари окупантів. Співробітники СБУ затримали обох учасників групи «на гарячому» під час збору даних.

Більше новин Харків читайте на нашому сайті.

Автор: Владислава Ткаченко