На Харківщині ворог проводить розвідку ймовірних напрямків наступу

14.04.2022 08:36 Новини
Генштаб ЗСУ розповів про оперативну обстановку в Харківській області станом на 6:00 14 квітня.

Повідомляється, що ворог продовжує нарощування військових сил поблизу східного кордону України. Наразі зберігається постійна загроза застосування противником ракетного озброєння по всій території нашої держави.

Генштаб інформує, що вороги продовжують завдавати систематичних ракетно-бомбових ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури в Харківській, Донецькій та Запорізькій областях. На Слобожанському напрямку російські військові проводять розвідку ймовірних напрямків наступу, нарощують систему розвідки, управління та медичного забезпечення. А також продовжують частково блокувати та обстрілювати місто Харків з артилерії. До того ж окупанти займаються перегрупуванням підрозділів та поповненням запасів.

Напередодні, 13 квітня, голова ХОВА Олег Синєгубов повідомив, що евакуація з Лозової та Барвінкового продовжується, та наполегливо рекомендував тим, хто залишився, негайно евакуюватися. 

«Ми наполегливо рекомендуємо населенню тимчасово покинути ці території, адже прогнозуємо ймовірність розгортання бойових дій саме в цих районах. Звичайно, ми б хотіли провести евакуацію з Липців, Циркунів, але російський ворог нам не погоджує «зелених коридорів», – зазначив він.

Автор: Юлія Гнатченко