Обстріли, пожежі та підриви цивільних: якою стала доба для Харківщини

02.11.2023 08:30 Новини

Протягом доби під обстрілами опинилася низка населених пунктів Харківської області. Окрім того, на Ізюмщині двоє цивільних підірвалися на мінах.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Головне управління ДСНС України у Харківській області.

  • 1 листопада о 12:25 російські війська здійснили обстріл по м. Вовчанськ Чугуївського району. Унаслідок влучання снарядів спалахнула господарча будівля недіючої ветеринарної лабораторії. Вогонь охопив 100 кв. м. Спільними зусиллями пожежників вогонь удалось загасити о 14:40. За даними ХОВА, було також пошкоджено будівлю агропідприємства. Постраждалих немає.
  • У результаті обстрілу з РСЗВ с. Зелений Гай Ізюмського району поранення отримала 61-річна жінка, госпіталізована в стані середньої тяжкості.
  • У с. Устинівка Куп'янського району обстрілом пошкоджено приватний будинок та сільгосптехніку, а також будинок та господарчу споруду в с. Курилівка.
  • Близько 15:20 на залишених окупантами вибухонебезпечних пристроях стався підрив сільськогосподарської техніки. Під час польових робіт поблизу Андріївки та Покровського Донецької громади на протитанковій міні підірвався комбайн «John Deere».
  • Також учора в результаті вибуху протипіхотної міни поранення отримав 35-річний житель с. Піски-Радьківські Борівської громади. Попередньо, чоловік натрапив на вибуховий пристрій на власному подвір’ї. Унаслідок вибуху він отримав поранення пальця на лівій нозі. Наразі постраждалий перебуває у лікарні. За даними ДСНС, ймовірно це була протипіхотна міна ПФМ-1 «Пелюстка».
  • Піротехніки ДСНС протягом доби вилучили та знешкодили 61 одиницю вибухонебезпечних предметів.

Нагадаємо, у ранковому зверненні Генштабу ЗСУ розповіли, що росіяни завдали авіаційних ударів по низці населених пунктів Харківщини, зокрема: Петропавлівці, Куп'янську, Курилівці, Степовій Новоселівці та Чернещині. У зоні відповідальності ОСУВ «Хортиця» на Куп’янському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Синьківки та Іванівки Харківської області та Стельмахівки Луганської області. Там наші військові відбили 10 атак.