Поліція вилучила у жителів Харківщини бойові гранати, зброю та патрони

19.04.2022 18:45 Новини
Поліцейські Харківщини вилучають з незаконного обігу зброю та боєприпаси.

Як повідомляють у поліції Харківської області, протягом минулої доби правоохоронці вилучили близько 240 патронів, бойові гранати, зброю та споряджені магазини. Речові докази направлені на експертне дослідження.

18 квітня працівники відділення поліції № 1 Богодухівського РВП спільно з військовослужбовцями ЗСУ, працівниками УВБ ДВБ НПУ та кінологом зі службовим собакою зупинили автомобіль Porsche Cayenne під керуванням чоловіка 1976 року народження. У багажному відділенні автомобіля були виявлені 208 патронів, вісім бойових гранат з бойовими запалами та три автоматичні магазини.

19 квітня поліцейські Чугуївського РУП спільно з ТРО виявили в салоні автомобіля 37-річного чоловіка вогнепальну зброю та 29 патронів.

– Слідчими територіальних підрозділів внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі строком від 3 до 7 років, – інформують правоохоронці.

Зараз вирішується питання про повідомлення порушникам про підозру в скоєнні злочинів та обрання запобіжного заходу.