Якою зброєю атакували Харків удень 5 травня: подробиці від поліції та ДСНС (фото «прильотів»)

05.05.2024 17:48 Новини
Пошкоджений багатоквартирний будинок у Харкові / Фото: Прокуратура Харківщини Пошкоджений багатоквартирний будинок у Харкові / Фото: Прокуратура Харківщини

5 травня близько 14:20 збройні сили рф завдали авіаційного удару по місту Харків. Кількість поранених щогодини зростає.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Харківську обласну прокуратуру, очільника ХОВА Олега Синєгубова та ДСНС України.

5 травня російські військові завдали авіаудару по Шевченківському району Харкова. Били, за попередніми даними, трьома УМПБ Д30-СН (уніфікований міжвидовий плануючий боєприпас, калібр 30 см).

Унаслідок атаки було пошкоджено більше 15 багатоквартирних будинків, приватні будинки, автомобілі, недіючий спортивний комплекс, медичну установу та офісні будівлі.

На місці одного з влучань зайнялась суха трава, рятувальники оперативно ліквідували пожежу. За іншою адресою надзвичайники допомогли мешканцям одного з багатоквартирних будинків вийти назовні, деблокувавши вхідні двері, – розповіли у ДСНС.

Оновлені дані щодо постраждалих: 

Наразі їх кількість зросла до 10. Серед поранених опинилася жінка, яка наразі перебуває у важкому стані. Її дані встановлюються.

Ще двом чоловікам та жінці надають допомогу в медичній установі, стан середній. Усі інші постраждалі отримали допомогу на місці.

Оновлено: станом на 18:20 кількість поранених унаслідок обстрілу Харкова зросла до 14.

Постраждалі жителі Харкова, 5 травня

Місце обстрілу у Харкові, 5 траня 2024 року

Жителі Харкова після обстрілу, 5 травня / Фото: ДСНС України

Нагадаємо, у ніч на 5 травня росіяни вдарили по Україні 24 БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами та засобами ППО удалося знищити 23 ворожі «безпілотники», проте одне влучання сталося в Основ'янському районі Харкова.