Рашисти суттєво пошкодили корпуси одного з ВНЗ на Харківщині

12.08.2022 09:46 Новини
Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура
12 серпня начальник ХОВА Олег Синєгубов повідомив про ситуацію в Харківській області.

Цієї ночі, о 02:52, російські військові здійснили ракетний обстріл по Харкову. Окупанти використали одразу 4 ракети типу С-300 з території бєлгородської області. Під удар потрапили Слобідський, Новобаварський та Київський райони міста.  

  • 2 ракети влучили в корпуси одного із закладів вищої освіти в Слобідському районі міста. На місці події пошкоджено їдальню та овочеві склади.

  • 1 ракети влучила в полотно дороги поруч з адміністративною будівлею в Новобаварському районі. Там осколки пошкодили фасад будівлі.
  • Ще одна ракета прилетіла в Київський район.

На теренах області рашисти обстрілювали населені пункти Чугуївського, Харківського, Ізюмського та Лозівського районів. Цієї ночі ворожі атаки були зафіксовані в селі Циркуни, а також між Циркунами та Черкаськими Тишками в Харківському районі. Наразі наслідки встановлюються.

Загальна кількість постраждалих за добу:

Циркуни,
 Харківський район: 58-річна жінка та 62-річний чоловік отримали поранення, обоє перебувають у середньому стані.

Дергачівська громада: 62-річний чоловік отримав легкі поранення.

Золочівська громада: 23-річний хлопець отримав поранення та одна жінка загинула.

На Харківському напрямку тривають активні бойові дії. Так, учора сили ППО збили над областю 2 ракети типу «Калібр», випущені загарбниками з акваторії Каспійського моря. Ворог завдав авіаударів недалеко від Ртищівки і Верхнього Салтова, а також обстрілював Леб’яже, Соснівку, Українку, Дементіївку, Питомник, Руські та Черкаські Тишки, Шевелівку, Протопопівку, Верхній Салтів, Циркуни, Стару Гнилицю, Гусарівку, Коробочкине.

«Наші захисники тримають позиції та завдають ударів у відповідь. Після нещодавніх невдалих спроб штурму ворог зараз намагається поповнити свої втрати у живій силі та техніці», – розповів начальник ХОВА.

Автор:
Юлія Гнатченко