Рашисти випустили 100 ракет по Україні: що відбувається в Харківській області. ОНОВЛЕНО

15.11.2022 18:03 Новини
Як заявив в ефірі телемарафону речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, сьогоднішня атака росіян перевищила кількість випущених ракет по Україні 10 жовтня: по території України було випущено 100 ракет. На Харківщині були завдані удари по об'єктах критичної інфраструктури в обласному центрі та Чугуївському районі.

Наразі в Харкові та області, як в інших регіонах Україних, виникли проблеми з електрикою. В ОФ ситуацію в енергосистемі вважають критичною. «Укренерго» запровадило графік аварійних відключень електроенергії. Під час знеструмлення мережі мобільні оператори обмежують  частину сервісів, щоб заощадити електроенергію для можливості здійснювати дзвінки.

У Харкові на найбільш складних ділянках доріг, де знеструмлені світлофори, працюють регулювальники.

Поліція Харківській області повідомляє, що з метою недопущення паніки та мародерства в нічний час доби буде збільшено кількість патрулів поліції, і попереджає, що автомобілі поліції будуть рухатись з маячками.

За думкою речника  Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, ракетна атака росіян ще не завершена, тому знаходьтеся в укриттях!

ОНОВЛЕНО: 

Як розповів в етері національного телемарафону голова ХОВА Олег Синєгубов, було два «прильоти» по об'єктах критичної енергетичної інфраструктури міста Харкова і чотири – по об'єктах Чугуївського району. «Все це об'єкти критичної енергоструктури. Ми чітко розуміємо ті пошкодження, які маємо. Світла немає ані в Харкові, ані в жодному населеному пункті області. Зараз наші аварійники вже приступили до аналізу тих пошкоджень, які ми маємо, і ми будемо чітко розуміти, які терміни нам будуть потрібні, щоб ми усунули ці пошкодження». Очільник ХОВА припускає, що на Харківщині світла може не бути до ранку.

Також, як повідомив заступник керівника ОП Кирило Тимошенко, сили ППО збили 70 з понад 90 ракет, які випустили по Україні. Пошкоджено 15 об'єктів інфраструктури.

 

Автор: Інна Можейко