Рятувальники розповіли про ситуацію у Харківській області станом на 12 вересня

12.09.2022 09:31 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
У ДСНС надали оперативну інформацію по Харківській області станом на 8:00 12 вересня.

За добу 11-12 вересня рятувальники здійснили 27 оперативних виїздів, з них: на ліквідацію пожеж – 12, серед яких 3 – унаслідок військових дій. До того ж 1 раз працівники ДСНС виїжджали для проведення аварійно-рятувальних робіт, 8 – для надання допомоги населенню, правоохоронцям та комунальникам, 1 – на ліквідацію наслідків ДТП, ще 5 були інші виїзди.

Ввечері, близько 20:00, росіяни здійснили ракетний обстріл Холодногірського району Харкова. Під удар потрапив об’єкт критичної інфраструктури, що відіграє важливу роль у забезпеченні електропостачання в регіоні. Унаслідок влучання двох ракет виникла пожежа на обладнанні об'єкта та в адміністративній будівлі, яка до того ж зазнала серйозних пошкоджень. Загальна площа загоряння складала понад 1000 кв. м. Під час обстрілу в будівлі перебувало 2 працівників – обидва загинули.
На місці події працювало 12 оперативних підрозділів на автоцистернах, фахівці військово-цивільної адміністрації, комунальні та аварійні служби.

Майже одночасно ракетного удару зазнав подібний об'єкт у Чугуївському районі області, а саме на території Слобожанської громади. Там площа займання склала 70 кв. м, а 2 особи дістали поранень. Уже о 22:15 вогонь було ліквідовано.

Близько 24:00 Харків потрапив під ще один ракетний обстріл. Цього разу одна з ракет влучила в триповерховий житловий будинок у Новобаварському районі. Сама будівля зазнала руйнувань, 2 людей отримали поранення та 1 чоловік загинув.   

Щодо піротехнічних підрозділів ДСНС, то вони успішно ліквідували 98 вибухонебезпечних предметів.

Автор:
Юлія Гнатченко