Рятувальники розповіли про ситуацію у Харківській області станом на 8 вересня

08.09.2022 08:35 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
У ДСНС надали оперативну інформацію по Харківській області станом на 8:00 8 вересня.

За добу 7-8 вересня рятувальники здійснили 19 оперативних виїздів, з них: на ліквідацію пожеж — 13, серед яких 10 – унаслідок військових дій. До того ж 3 рази працівники ДСНС виїжджали для проведення аварійно-рятувальних робіт, 2 – для надання допомоги населенню та комунальникам, ще 1 був інший виїзд.

Цієї ночі ворог здійснив ще один ракетний обстріл Харкова. Два удари припали на об'єкти виробничої інфраструктури. Так на одному з них, який розташовувався в Салтівському районі, спалахнула пожежа одночасно в чотирьох осередках. Загальна площа загоряння склала 50 кв. м, але вже о 01:17 вогонь було повністю ліквідовано. Через вибух на місці події частково зруйнована чотириповерхова адміністративна будівля. Попередньо, жертв та постраждалих немає.

Під ворожий удар потрапив і Холодногірський район міста. Там ракетне влучання спричинило масштабні руйнації чотириповерхової адміністративної будівлі. На місці події працювало 15 одиниць пожежно-рятувальної, аварійно-рятувальної та інженерної техніки, а також 50 осіб особового складу.

Щодо піротехнічних підрозділів ДСНС, то вони успішно ліквідували 63 вибухонебезпечні предмети.

Автор: Юлія Гнатченко