Рятувальники розповіли про ситуацію в Харківській області на 15 травня

15.05.2022 08:01 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
ДСНС надала інформацію по Харківській області станом на 7:00 15 травня.

За минулу добу працівники ДСНС здійснили 17 оперативних виїздів, з них: на ліквідацію пожеж — 11, з яких 4 —  унаслідок обстрілів, а також 7 пожеж, які сталися з інших причин. До того ж 4 рази рятувальники виїжджали для проведення аварійно-рятувальних робіт та 2 — для надання допомоги населенню.

Пожежі, які сталися через обстріли, були зафіксовані в Чугуївському та Харківському районах області. Там горіли 2 приватні будинки, гараж та декілька складських споруд.

Одна з найбільших пожеж виникла унаслідок ворожого обстрілу, який стався близько 20:00. Так в одному з населених пунктів Харківського району горіли відразу 9 будівель, що використовувались як склади. Загальна площа займання склала 4000 кв. м.  На місці події працювали 5 оперативних відділень з Харкова, тому о 02:30 вогонь був ліквідований.

Серед пожеж, які не пов’язані з обстрілами, – загоряння у квартирі на 8-му поверсі житлової 16-поверхівки на вулиці Людвіга Свободи, 60 у Харкові. Повідомляється, що пожежа виникла о 19:16 на площі близько 40 кв. м. Цього разу підрозділам ДСНС удалось ліквідувати вогонь о 20:21, але внаслідок події власник оселі був отруєний чадним газом та госпіталізований до медичного закладу. Ймовірна причина виникнення загоряння – необережне поводження з вогнем.

Також продовжилися аварійно-рятувальні роботи та розбирання завалів у зруйнованих будівлях Харкова. Цього разу рятувальники працювали в Київському, Новобаварському та Салтівському районах міста.

Піротехнічні підрозділи знешкодили 25 ворожих боєприпасів.

Автор: Юлія Гнатченко