Рятувальники розповіли про ситуацію в Харківській області на 16 квітня

16.04.2022 07:29 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
ДСНС надала інформацію по Харківській області станом на 7:00 16 квітня 2022 року.

Протягом доби працівники ДСНС здійснили 37 оперативних виїздів, з яких: 34 на ліквідацію пожеж, у тому числі 27 — через обстріли; 5 пожеж у природних екосистемах, спричинених необережним поводженням з вогнем та підпалом; 2 пожежі, які сталися з інших причин. А також 1 раз виїжджали на розбирання завалів і 2 – на допомогу населенню та усунення наслідків ДТП.

Усі пожежі, які були спричинені ворожими обстрілами, зафіксовані у Слобідському (2), Шевченківському (3), Основ'янському (1), Немишлянському (1), Московському (3), Київському (2) та Індустріальному (10) районах міста Харкова, а також Ізюмському (1) та Харківському (4) районах області. За інформацією ДСНС, там горіли житлові багатоповерхівки, приватні будинки, складські будівлі, об’єкти торгівлі, а також гаражі та автомобілі.

Так, найбільша пожежа сталася в складській будівлі Харківського району області. Її загальна площа склала близько 2500 кв. м. Повідомляється, що 4 відділення ДСНС боролися з вогнем.

До того ж горіли одразу три приватні житлові будинки, надвірні забудови та гаражі у приватному житловому секторі Шевченківського району Харкова. Площа пожежі склала близько 1500 кв. м, але вогонь удалось швидко загасити. Для ліквідації пожежі було задіяно 8 одиниць техніки та 40 чоловік особового складу ДСНС.

ДСНС також інформує, що близько 16:00 окупанти обстріляли житловий масив Індустріального району міста. На місці події виникло одразу 8 пожеж: як у житловому секторі, так і на торговельний об'єктах. Цього разу було задіяно 10 одиниць техніки та 40 чоловік особового складу.

Піротехнічні підрозділи здійснили 72 виїзди для розмінування боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів.

Автор: Юлія Гнатченко