«Самі зайшли до своїх вольєрів»: у харківський Екопарк повернулися олені

01.11.2023 14:56 Новини
Фото: «Фельдман Екопарк» Фото: «Фельдман Екопарк»

До харківського екопарку повернулися олені, які майже два роки ховалися від обстрілів у лісі.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на «Фельдман Екопарк».

Як розповіли працівники екопарку, ще на початку повномасштабного вторгнення олені втекли у ліс, ховаючись від російських обстрілів. Однак учора, майже через 2 роки, тварини повернулися додому та самі зайшли до своїх вольєрів. Увесь цей час вони перебували у лісі неподалік.

«У цих оленів своя особлива історія. Вони втекли під час обстрілів, та, нарешті, їх удалося повернути. Залишивши пошкоджений вольєр самостійно, налякані олені жили неподалік у лісі. Наші спеціалісти постійно за ними стежили та регулярно їх підкормлювали. Але днями сталося неймовірне – тварини самі повернулися до вольєра, у безпеку та під нагляд фахівців. Ми переконані – це добрий знак», – розповіли в екопарку.

Олені у екопарку, Харків

Фельдман Екопарк, олені

У Харківський екопарк повернулися олені

У харківський екопарк вперше після 2022 року повернулися олені / Фото «Фельдман Екопарк»

Нагадаємо, 8 жовтня у харківському екопарку сталася трагедія - невідомі отруїли миш’яком 18 тварин. Під час ранкового обходу працівники «Фельдман-Екопарк» знайшли померлими 12 декоративних кроликів та 6 морських свинок.

Нагадаємо також, екопарк знову відкрив двері для відвідувачів 1 червня 2023 року. Першою локацією стала Долина Альпак, яку протягом тривалого часу розміновували задля безпечного пересування.

Більше новин Харків читайте на нашому сайті.

Автор: Анна Хливнюк