Слідчі харківської поліції зафіксували злочини російської воєнщини

18.11.2023 15:11 Новини
Фото ілюстративне/Нацполіція Фото ілюстративне/Нацполіція

Упродовж доби під обстрілами окупантів перебували населені пункти прикордонних районів Харківської області.

Під вогнем росіян перебували Ветеринарне Харківського району, Бударки та Вовчанськ Чугуївського району, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Курилівка Куп'янського району та інші населені пункти, повідомляє «Слобідський край». 

За даними ГУ Нацполіції Харківщини, внаслідок обстрілів пошкоджені житлові будинки та господарчі споруди. Постраждалих серед цивільного населення немає.

– Людожери з рф скидали авіабомби, гатили з мінометів, артилерії. Дикуни знищували цивільну інфраструктуру, будинки місцевих жителів, сади, городи, перетворюючи на попіл все те, що асоціюється з мирним життям, з цивілізацією, – говорить начальник Головного управління поліції в Харківській області Володимир Тимошко.

На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи, експерти та вибухотехніки.

– Слідчі, криміналісти, фахівці вибухотехнічної служби на місцях подій зібрали речові докази, встановили типи снарядів, якими рашисти обстрілювали мирні міста та села, відкрили кримінальні провадження, пов’язані з воєнними злочинами, – повідомив Володимир Тимошко.

За його даними, кількість кримінальних проваджень, внесених до Єдиного реєстру досудових розслідувань з 24 лютого 2022 року, перевищує 17350. 

Нагадаємо, вранці Генштаб ЗСУ повідомив, що окупанти продовжують тероризувати мирне населення Харківщини. Минулої доби російські окупанти обстріляли щонайменше 14 населених пунктів Харківської області.

Більше новин Харківська область на нашому сайті.

Автор: Олег Фомін