У Циркунівській громаді обстежують пошкоджені будівлі

11.11.2022 10:09 Новини
Циркунівська сільська військова адміністрація разом зі спеціалістами Харківської обласної військової адміністрації сформували комісію з обстеження пошкодженого через бойові дії майна.

В її складі працюють експерти-будівельники, фахівці з галузі правознавства, архітектури та співробітники Національної поліції України. Вже почалися обстеження об'єктів соціальної інфраструктури – школи, адмінбудівель. Далі на черзі – багатоквартирні будинки, після них почнеться обстеження пошкодженого майна приватного сектора.

Члени комісії будуть відвідувати кожну вулицю в населених пунктах громади з обходом домоволодінь. Щодо виплат за пошкоджене майно та їхніх термінів, то це питання буде пізніше вирішуватися на державному рівні. 

– Ми працюємо разом з обласним департаментом містобудування та архітектури. Допомагає головний архітектор області Антон Коротовських. Роботи багато, обстеження та актування тільки розпочалися. Наші інфраструктура та житловий фонд зазнали значних руйнувань, пошкоджено близько 90 % житла, – розповів “Слобідському краю” начальник Циркунівської сільської військової адміністрації Микола Сікаленко.

 

Автор: Марія Іващенко