У Харківській області фіксують російські ДРГ: ДПСУ про ситуацію у прикордонні

28.01.2024 12:21 Новини
Фото: Генштаб ЗСУ Фото: Генштаб ЗСУ

У ДПСУ розповіли, які регіони України найбільше страждають від російських ДРГ та що зараз відбувається у прикордонні. Зокрема, на Харківщині. 

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на речника Державної прикордонної служби України Андрія Демченка в етері телемарафону.

На сьогоднішній день складна ситуація на північному кордоні України. Окрім регулярних обстрілів, агресор вдається до застосування диверсійно-розвідувальних груп. За його словами, найбільше саме від обстрілів потерпає Харківська область. 

На жаль, ситуація досить непроста. Якщо говорити про обстріли, то лише з початку поточного місяця нашими прикордонними нарядами зафіксовано більше 1800 обстрілів, які росія здійснила по території Чернігівської, Харківської та Сумської областей. Найбільше припадає по Харківській області, розповів Андрій Демченко.

Окрім безперервних атак, російські військові застосовують і ДРГ. Вони діють у Харківській області, проте найбільше спроб фіксується на сусідній Сумщині. Найменше за останній період ворог застосовує ДРГ по Чернігівській області.

– Ворожі ДРГ – це загроза не лише для Сил оборони, але й для мирних жителів, – пояснив речник.

Демченко нагадав про трагедію, яка сталася вранці 27 січня на Сумщині. Тоді окупанти обстріляли авто з цивільними, які їхали дорогою між двома селами Хотінської громади. Унаслідок події загинули 54-річний чоловік, який був за кермом, та його 68-річна сестра.

Як нещодавно повідомив командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв, на території рф ворог утримує угруповання загальною чисельністю 20 тисяч осіб. Саме вони ведуть постійну розвідку та здійснюють обстріли прикордонних районів, а також активно нарощують інженерно-фортифікаційне обладнання місцевості.

Нагадаємо, наразі тривають наступальні дії ворога на Куп‘янському, Лиманському та Бахмутському напрямках. Зокрема, на Харківщині не припиняються щоденні штурми російських військ у районі Синьківки. Саме цей населений пункт намагається захопити ворог для створення плацдарму для подальшого наступу на місто Куп’янськ.

Автор: Анна Хливнюк