У Харкові евакуюють мешканців найбільш небезпечних районів міста

18.04.2022 12:35 Новини
Унаслідок постійних обстрілів житлових районів Харкова за останні чотири дні вже загинули 18 містян та 106 були поранені. Через це міська влада вирішила провести евакуацію з найбільш небезпечних районів міста.

Жертвам російських обстрілів міста Харкова приділив увагу Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні.

— Сьогодні російські війська вдарили, зокрема, по вулицях Культури, Шевченка та Дарвіна. Мабуть, це особливо небезпечні слова для росії – «культура», «Шевченко», «Дарвін». Те, що загрожує її існуванню. Станом на цю хвилину в переліку загиблих від цього удару – п'ятеро харків'ян, не менше 15 поранених. Тільки за останні чотири дні в Харкові від російських обстрілів 18 людей загинули, 106 – поранені. Це не що інше, як свідомий терор. Міномети, артилерія проти звичайних житлових кварталів, проти звичайних цивільних людей, – каже Президент. 

Через щоденні обстріли міста з великою кількістю постраждалих міський голова Харкова Ігор Терехов поінформував про евакуацію найбільш небезпечних районів міста.

— Ми продовжуємо евакуацію людей з найнебезпечніших районів міста, які знаходяться під неперервними обстрілами, вивозимо людей у місця, що є менш небезпечними, адже зовсім безпечних районів у Харкові зараз не лишилося. Там ми надаємо місце для проживання, гаряче харчування, душ, медичну допомогу. Закликаю всіх, хто живе під цілодобовими обстрілами, виїжджати. Наші волонтери допоможуть це зробити, – повідомив Терехов.

Автор: Олександр Манченко