У Харкові пролунала серія вибухів: що відомо на цю хвилину

08.01.2024 08:59 Новини
Фото ілюстративне Фото ілюстративне

8 січня близько 7:00 жителі Харкова та області почули вибухи. Мешканців регіону закликають перебувати в укриттях. 

Про це повідомляє «Слобідський край».

Оновлено 8:59: 

Унаслідок обстрілу Харкова пошкоджено підприємство та навчальний заклад. Травмовано 53-річну жінку, стан легкий. Постраждалу госпіталізували.

Одночасно було атаковане місто Зміїв на Чугуївщині. Пошкоджень зазнав приватний будинок, а з-під його завалу дістали 90-річного та 60-річного чоловіків. Ще одна жінка досі залишається під завалами, повідомив Синєгубов.

Оновлено 8:04: 

Агресор бив по промислових обʼєктах міста, зазначив Терехов. Зафіксована пожежа та, на даний момент, одна постраждала. Пожежу вже ліквідовують, а з пораненою працюють медики.

Оновлено 7:41: 

Росіяни завдали мінімум 4 удари по Харкову, розповів начальник ХОВА Олег Синєгубов. У місті Зміїв Чугуївського району зафіксоване влучання у приватний будинок. Медики надають допомогу 2 постраждалим. За попередніми даними, під завалами перебувають ще 2 людини. На місці працюють екстрені служби.

Москолота зранку завдає масованих ударів по Україні. Вибухи лунають у Харкові та області. Не залишайте укриття до відбою повітряної тривоги. Минулої доби рашисти теж постійно обстрілювали Харківщину. Є загиблі та поранені. Серед поранених – неповнолітній житель села Сенькове, – повідомив начальник ГУНП України в Харківській області Володимир Тимошко.

Оновлено 7:33: 

Близько 7:00 ранку в Харкові пролунало декілька потужних вибухів. За словами начальника Харківського військового гарнізону Сергія Мельника, ворог вкотре наносив удари з району бєлгорода. Попередньо, із ЗРК С-300.

Ранок починається з вибуху в місті. Можливі ще прильоти, тож закликаю всіх бути обережними, –  повідомив міський голова Ігор Терехов.

Варто зазначити, близько 6:00 керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак закликав дуже уважно ставитися до сигналів повітряних тривог. 

Нагадаємо, учора ввечері, близько 22:00, регіон знову опинився під потужним обстрілом. Росіяни завдали 2 удари по Харкову, попередньо, із ЗРК С-300. Також зафіксовані влучання у Вовчанській громаді, зазначили у ХОВА.

– Прилетіло поряд з приватними житловими будинками в одному з районів міста. Попередньо –  без руйнувань та постраждалих. На місці працюють усі відповідні служби, –  додав мер міста.

Автор: Анна Хливнюк